COMING SOON! ‘Ik had een zoon!’ van Sander Giling

Toen Rijk nog kind was speelde hij met blokken en lego en maakte tekeningen van auto’s en huizen.

Er waren geen voortekens van wat er later in zijn pubertijd ging spelen. Wij, als ouders zijnde, waren dan ook uitermate verbaasd toen hij op 17-jarige leeftijd met stellige overtuiging kenbaar maakte dat hij in het verkeerde lichaam was geboren. Dat was in 2010 toen transgenders veel media-aandacht kregen met als gevolg dat de wachtlijsten bij genderklinieken langer werden.

Ik had het gevoel dat Rijk door de tijdgeest beïnvloed werd. Daar probeerde ik over te praten met hem maar dat lukte niet omdat hij ook een opstandige puber was.

Toen ben ik zelf op zoek gegaan naar antwoorden. Mijn zoektocht was een verwerkingsproces en werd een boek.

 

Vrijdag 3 Mei verschijnt er een podcast met de auteur bij ”De Vrije Gedachte”.

Geef een reactie