Asha Dijkstra mocht als meisje niet bij haar biologische ouders in India opgroeien. Ze werd ondergebracht in een kindertehuis in New Delhi. Asha werd geadopteerd toen zij 4 maanden was. Haar interesse in India ontstond al heel jong. In 1994 keerde zij voor het eerst terug naar haar geboorteland, waar zij haar biologische familie ontmoette.

Inmiddels is zij 15 keer geweest en omarmt zij twee culturen in één lichaam.

Thema’s als identiteit, inclusie en gendergelijkheid zijn verweven in haar persoonlijke verhaal ondersteund met onderzoek.

Asha heeft een lange schoolcarrière afgelegd, van mavo, havo, hbo-propedeuse naar de universitaire studie ‘Filosofie en Geschiedenis van het onderwijs’.

Zij werkt bij de Inspectie van het onderwijs en denkt als ervaringsdeskundige mee over adoptiebeleid. Tevens heeft Asha een eigen stichting: Aara Foundation. De stichting richt zich op het bevorderen van onderwijs aan kinderen in sloppenwijken. Daarnaast richt Aara zich op gendereducatie voor jongens en meisjes uit sloppenwijken en ondersteunt zij lessen in weerbaarheidstraining voor meisjes