Richard Pachman

Richard Pachman
Tsjechische schrijver, schilder, componist en zanger afkomstig uit Olomouc. Studeerde economie in Praag. Sinds 2004 heeft hij 8 boeken geschreven waaronder autobiografieën, historische romans en de roman Tylda over zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij exposeerde zijn olieverfschilderijen in Tsjechië, België, Nederland en Slowakije. Als componist en muzikant heeft hij 36 albums uitgebracht en heeft concerten gegeven in de Verenigde Staten, België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Rusland, Israël en Griekenland.

Hij werkte lange tijd samen met de artiesten: Jaroslav Svěcený (vioolvirtuoos), Dita Hořínková (sopraan), Martina Kociánová (mezzosopraan) en François Glorieux (Belgische componist, dirigent en pianist).

Zijn huidige toneelprojecten zijn het toneeloratorium Master Jan Hus en The Passion (The Easter Story) en de jaarlijkse Advent-tour.
Voor zijn schilderachtige oratorium Master Jan Hus ontving hij de ‘Vize 97 Foundation Award’ van Václav en Dagmar Havel op het Golden Prague International Festival 2006. Hij is laureaat van de ‘Olomouc Region Award for Outstanding Achievement of the Year in Professional Art’ in 2009 en de ‘City of Olomouc Award for Contribution to Culture in 2014’.

František Pachman (1942–2015)
Vader van Richard Pachman. Naast zijn werk als econoom wijdde hij zijn leven aan theater, muziek en schrijven. In 2009 werkte hij mee aan het boek Taste of life van zijn zoon. Tussen 2012 en 2014 schreef hij samen met zijn zoon Richard de roman Tylda gebaseerd op het verhaal van zijn moeder, Tylda Pachman en hun familie. Zelf verschijnt hij in de roman als een tweejarig verborgen kind.

Boeken van Richard Pachman

Tylda

Richard Pachman

ISBN: 9789464628685
Soort boek: Paperback / softback
Meer
Prijs: € 22.95
Richard Pachman

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand.

Close