Peter van der Wel

Peter van der Wel is een bekende futuroloog en inspirerende spreker over de toekomst. Na zijn afstuderen begon hij zijn carrière als econoom en consultant, maar ontwikkelde al snel een passie voor het verkennen van de toekomst en hoe deze kan worden gevormd.

Als auteur heeft hij verschillende boeken geschreven, waaronder “Economie voor wereldverbeteraars”, waarin hij een radicaal nieuwe benadering van economie presenteert, gericht het creëren van een duurzame toekomst. In “Impact” onderzoekt hij hoe technologie en innovatie onze maatschappij beïnvloeden, en in “Toekomstverkennen” biedt hij een praktische gids voor het verkennen van mogelijke toekomstscenario’s en het maken van weloverwogen beslissingen.

In zijn werk als futuroloog en schrijver probeert Peter van der Wel een brug te slaan tussen wetenschap, technologie en maatschappij, en een beter begrip te creëren van hoe we ons kunnen aanpassen aan de snelle veranderingen die we momenteel doormaken.

_____________________________

Econoom en futuroloog Peter van der Wel vertelt in het boek ‘De Goede Toekomst’ een bijna ongelooflijk verhaal. Veel van de grote problemen die we elke dag in het nieuws zien – de stikstofcrisis, de mestcrisis, de CO2-uitstoot, giftige uitlaatgassen, milieuvervuiling, grondstof tekorten, tekorten aan landbouwgrond, ruimte voor woningen, zonneparken en windturbines – kunnen we binnen vijftien jaar oplossen.

En om het nog mooier te maken. Daarna kunnen we ook nog eens een periode van grote welvaartsgroei tegemoet zien. Zoals gezegd: een bijna ongelooflijk verhaal. Daarom bevat dit boek een gedegen onderbouwing met verwijzingen naar openbaar beschikbare en betrouwbare gegevens van organisaties, zoals de Verenigde Naties, de OESO en gerespecteerde onderzoeksinstituten zoals de Universiteit van Oxford.

Maar dit boek is bepaald geen opsomming van feiten en cijfers. Het boek is gebaseerd op de lezing ‘De Goede Toekomst’ die Peter van der Wel de afgelopen jaren vele malen in binnen- en buitenland mocht verzorgen. Dat leverde een boeiende schrijfstijl op met vele verrassende voorbeelden die illustreren hoe de komende ontwikkelingen ons dagelijks leven zullen gaan veranderen.

Maar die Goede Toekomst komt er niet vanzelf. Daarom bevat het boek ook een overzicht met concrete acties die u als persoon, maar ook als medewerker of bestuurder van een organisatie, overheid of bedrijf kunt ondernemen om ‘De Goede Toekomst’ snel naderbij te brengen.

Dus als u wilt bijdragen aan ‘De Goede Toekomst’ voor uzelf en uw naasten, is dit het boek dat u moet kopen. Het is een opwindende oproep tot actie en een verkenning van mogelijke oplossingen in één. Mis het niet – koop nu uw exemplaar!

Boeken van Peter van der Wel

Toekomst Onderzoek

Peter van der Wel

ISBN: 9789464870435
Soort boek: Paperback / softback
Meer
Prijs: € 22.95

De goede toekomst

Peter van der Wel

ISBN: 9789464629576
Soort boek: Paperback / softback
Meer
Prijs: € 21.95

Impact

Peter van der Wel

ISBN: 9789461539274
Soort boek: Paperback / softback
Meer
Prijs: € 18.95
Peter van der Wel

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand.

Close