Francisca Maria Ridge-Kiebêrt

De auteur,1948, is geboren en getogen in Rotterdam. Na een rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit, afgestudeerd in de richtingen privaatrecht en bestuursrecht, werkte zij tot aan haar pensioen in verschillende juridische functies. De eerste jaren van haar werkzame leven als jurist bij de gemeente Rotterdam en vervolgens in managementfuncties in Arnhem en Zeist. Haar toenmalige partner volgde haar naar Arnhem en Amersfoort, totdat zij samen weer in Rotterdam belandden.

Teruggekeerd in Rotterdam vervolgde zij haar carrière aldaar en was één periode actief in de gemeenteraad.

Veel ervaring heeft zij als voorzitter van bezwaren- en klachtencommissies in uiteenlopende sektoren: aanbieders van publieke voorzieningen, overheden, gezondheidszorg en grotere particuliere bedrijven. Nog steeds is zij daarin actief.
De gelijke behandeling van mannen en vrouwen in arbeidssituaties gaat haar aan het hart. Jaren maakte zij deel uit van de Commissie gelijke behandeling van mannen en vrouwen, dat het College voor de rechten van de mens is geworden.
Naast de rechtenstudie verdiepte zij zich in het gedachtengoed van Carl Jung aan de Universiteit van Nijmegen. Filosofen als Foucault, Heidegger en Kierkegaard, hebben ook haar belangstelling.

Maatschappelijk betrokken in het Rotterdamse, actief Rotary lid.
Passie voor klassieke muziek, gaat frequent naar concerten en opera, speelt piano en zingt in het Kralings Vrouwenkoor.

Boeken van Francisca Maria Ridge-Kiebêrt

‘maar ik mag toch wel blijven?’

Francisca Maria Ridge-Kiebêrt

ISBN: 9789464628722
Soort boek: Paperback / softback
Meer
Prijs: € 18.95
Francisca Maria Ridge-Kiebêrt

Het artikel is toegevoegd aan je winkelmand.

Close