Frank  Heine

FRANK HEINE

Al gedurende zijn culturele carrière in instellingen voor theater en muziek wist Frank Heine zijn dikwijls drukke werkkring te combineren met het schrijven van gedichten en verhalen. Was het iets dat aangeboren was, of zijn het de vele theaterstukken geweest die hij in zijn werk heeft gezien, gelezen en beoordeeld? Waarschijnlijk hebben beide hem tot de verteller gemaakt die hij is, een speler met de vele, boeiende mogelijkheden van de taal.

Nadat hij zijn professionele werkzaamheden terzijde had gelegd kwam hij ertoe een tweetal publicaties het licht te doen zien: een roman Meisterstück, 2011 en een verhalenbundel Verhaaltjes om fluisterend voor te lezen,2013.

De kennismaking met Uitgeverij Aspekt leidde tot de publicatie van zijn tweede roman: Hemelzangen, door Aspekt uitgegeven in 2014. Het contact met deze uitgever bleek in meer opzichten vruchtbaar. Gesprekken over (literaire) opvattingen, kennis en vaardigheden leidde ertoe dat Heine sinds 2014 als redacteur een bijdrage levert aan het corrigeren en persklaar maken van nieuwe uitgaven van Uitgeverij Aspekt.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR:

Hemelzangen
ISBN:9789461534675
€ 19.95

Lees meer > Bestel >

Een gat in de golven
ISBN:9789463381734
€ 17.95

Lees meer > Bestel >